sâmbătă, 24 iulie 2010

Prezentare

Porcii Vietnamezi sunt o rasa de porci de talie mai mica fata de porcii autohtoni, acestia sunt de culoare neagra si sunt mult mai usor de intretinut.
Hraniti mai sanatos, mai supli, mult mai gustosi, această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă, deoarece nu conţine colesterol. Porcii Vietnamezi mai sunt numiti si "porcii ecologici", deoarece acestia sunt ierbivori.
Cresterea porcilor vietnamezi este mai usoara decât cea a porcilor autohtoni. Vietnamezul poate trai foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă pentru că porcul vietnamez este vegetarian.
Porcii vietnamezi spre deosebire de cei autohtoni nu pot atinge greutatea de 200, 300 kilograme. Porcul Vietnamez la maturitate nu depaseste greutatea de 110 maxim 120 kilograme.
Cresterea porcilor vietnamezi este o foarte buna si profitabila afacere de familie, investitia initiala se recupereaza in primul an.
Creşterea purceluşilor vietnamezi este o afacere de familie rentabilă.
Cheltuielile nu sunt mari, iar investiţiile se recuperează din primul an.
Această rasă de porci consumă mai puţină hrană zilnic, comparativ cu cel românesc.